2009. december 2., szerda

Szemétszedés a Fókán és a Felső Tisza-parton.

Az eheti szemétszedést a Fókára terveztük. Aki nem annyira ismerős Szegeden, annak elárulom, hogy a Fóka egy partszakasz a Tisza nyugati szegedi partján. Az új hídtól a Felső Tisza-parton felfelé jövet egyszercsak le kell kanyarodni egy macskaköves lehajtóra, ez vezet a Fókára. Nyáron sok érdekes dolgot találunk itt, például kajakbérlési lehetőséget, illetve strandot, estékre pedig egy csendes Tisza-partszakaszt...

Mi most télen szemetet találtunk. Négyen gyűltünk össze kedden fél négy és négy óra között a 9-es troli Széchenyi István Gimnázium megállójánál, majd némi tanakodás és előkészülés után nekiláttunk összeszedni, amit csak találtunk, egyelőre lent a part közelében. Pizzásdoboz, PET-palack, sörösdobozok, cigaretta-csomagolások, tehát leginkább a szokásos. Én - lévén bakancsban - lemerészkedtem a part közelébe is, ami tele volt mindenféle üdítők palackjaival, de miután a parttól jó egy méterre már öt centit "merült" a bakancs, úgy gondoltam, jobb, ha ezt a tevékenységemet ott és akkor nem folytatom. Különösképp ösztönzött a fák közül kihallatszó emberi kiáltások egyre sűrűbb megjelenése, úgyhogy mindannyian feljebb vonultunk, egészen a töltéshez, a Felső Tisza-part lejáratáig.
Na, itt volt szemét bőven, és ráadásul az érdekesebb fajtából. Adri már út közben is talált egy érdekességet, egy jó kilós lakberendező könyvet, természetesen félig bomlásnak indult állapotban... A csúcs mégsem ez volt, hanem egy közlekedési tábla, valamint egy fél melltartó, amiben mindannyian egyetértettünk, hogy minden idők egyik legviccesebb fogása. Ezen kívül találtunk még reklámtábla-darabot, Sebestyén Balázsról, és Jáksóról, ennek is nagyon örültünk, valamint jókora mennyiségű PET-palackot, sörösdobozt, bomlásnak indult papírt, biozacskót (haha), illetve fél pár cipőket.
Összesen négy zsák szemét jött össze besötétedésig, sajnos ez alkalommal nem szelektíven gyűjtöttünk, így a szemét egy közeli konténerben landolt.

1 megjegyzés:

  1. A kék folyadék fagymentesítő keverék volt autók számára... Egy fél üveggel találtunk belőle kidobva a víz partjára.

    VálaszTörlés