2009. november 7., szombat

Történet I.

Persze azt semmiképpen nem szabad elfelejteni, hogy honnan is indult ez az egész.
Ha belegondolunk, akkor tulajdonképpen ma sem lehet a Greenpeace nevéhez kötni a szemétszedést, hiszen nem hivatalos akcióról van szó, hanem csak egy lokális civil csoportosulásról.
Tény, és való. hogy a jelenlegi csapat egy-két alkalmi kivétellel mind GP-s aktivistákból áll (no igen, a "mind" az azt a 4-5 embert jelenti, akik ezt az egészet csináljuk, szóval nem ártana némi létszámbővítés), de nem volt ez mindig így.
A tisza-parti szemétszedés ötlete a kezdetek kezdetén Ökokedd néven fogalmazódott meg egy szegedi cukrásztanuló srác, Tivadar fejében. (Az Ökokedd blogjára egyébként innen tudtok eljutni)
2009. májusában indult a kezdeményezés, nagyjából akkor, amikor a Greenpeace jelenlegi szegedi felállása is aktivizálni kezdte magát, ráállva azoknak a bizonyos óriásoknak a vállára. :)
Amikor tudomást szereztünk az Ökokeddről, már túl voltunk egy REACH-kampányon, és dolgoztunk még meglehetősen sokféle ötleten, szerveztünk vetítést (akkor még nem sok sikerrel), pénztárcakészítést tetrapak-dobozokból, és így tovább. Az ilyen alkalmak után mentünk szemetet szedni Tivadarékkal.
Aztán lassacskán gyűltek a problémák, nem vitték el a szemetet, helyesebben hulladékot, amit gyűjtöttünk, sokszor csak nagyon kevesen tudtunk menni, és egy idő után Tivadarék sem jöttek, viszont megírták, hogy ha akarjuk, folytassuk a kezdeményezését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése